Rör för gruvindustrin

Esser Werke twinpipes rör för gruvindustrin ger långsiktiga fördelar

Esser Werke har sina rötter som tillverkare av mycket slitstarka rörlösningar för gruvdriften. I fabrikens nästan 75-åriga historia har många projekt genomförts där tillförlitligheten och den långa livslängden hos TwinPipe-rören varit grunden för säker logistik från silon eller lastpunkten till det underjordiska återfyllnads-området. Detta gäller både för byggnadsmaterial som för material vid återfyllning.

Man skiljer vanligtvis mellan vertikala och horisontella rörledningar. Materialet transporteras ofta pneumatiskt, men ibland hydrauliskt, under jord. Särskilt i fallet med hängande rörledningar påverkar starka krafter den övergripande strukturen. Detta är emellertid inte några problem för ESSERs rör som är avsedda just för denna typ av jobb.

Temperaturen stiger med tilltagande djup, vilket resulterar i expansion i stålet. För att förhindra skador på rörledningarna har Esser utvecklat speciella packboxexpansionsfogar som kan kompensera för temperatur-relaterad linjär expansion inom rörledningen.

Kontakta ROX så kan vi hjälpa er med rör och rörböjar för att tillgodose ert behov inom gruvindustrin.

Previous
Previous

M57 betongpump till Moholm

Next
Next

Nya M60 betongpumpen